Aurinkopaneelit soveltuvat kaikenlaisiin kiinteistöihin ja rakennuksiin kattotyypistä riippumatta, sillä jokaiselle kattotyypille on oma kiinnitysjärjestelmänsä. Järjestelmän koko määritetään aina kiinteistökohtaisen energiatarpeen mukaisesti. Me korostamme, että ennen aurinkopaneelien hankkimista on tärkeää huomioida kiinteistön lähtötilanne ja tulevat tarpeet kuten aurinkosähkön hyödyntäminen sähköauton latauksessa.
Aurinkopaneelijärjestelmän suunnittelussa on otettava huomioon nykyisen sähkönkulutuksen lisäksi myös mahdolliset tulevaisuuden hankinnat ja niiden vaikutus kulutukseen. Suomessa ei ole mahdollista varastoida aurinkopaneelien tuottamaa ylimääräistä sähköä talvea varten, vaan järjestelmä kannattaa mitoittaa siten, että kaikki paneelien tuottama sähkö voidaan käyttää itse kohteessa.
Katolle osuvat varjostukset, ilmansuunta ja katon kunto vaikuttavat paneeleiden tuottoon ja hankintapäätökseen.
Kattoa selvästi varjostavat puut heikentävät merkittävästi saatavaa tuottoa ja kannattaa harkita seinäasennusta tai asennusta tallin katolle tms paikkaan.
Esimerkiksi niin pohjoisessa kun Oulun korkeudella järjestelmästä saatava sähköenergian määrä on 5400kWh vuodessa, tästä näet laskelman.
Havainnekuva hybridi-inventteri eri toiminnoista
Off- grid aurinkosähköjärjestelmä tarkoittaa itsenäistä yleiseen jakeluverkkoon kytkemätöntä järjestelmää. Sähkö tuotetaan paneeleilla ja se syötetään invertterille, josta sähkö saadaan mökin käyttöön. Päivällä tuotettu sähkö varastoidaan riittävän suureen akustoon. Hybridikäytössä varavoima-aggregaatti täydentää aurinko- ja tuulisähkön tuotantoa ja käytettäessä työkoneita yms akusto latautuu samanaikaisesti. Usein hyvin lyhyet aggregaatin käyttöjaksot riittävät.