Yrityksellä on sähköurakointi oikeudet S2 ja e3 kylmälaiteluvat, olemme Tukesin hyväksymä asennusliike. Olemme hyväksytty Teslan, PowerDale ja Webaston latausasemien asennusliike. Ja jokaisesta asennuksesta teemme pöytäkirjan ja sähkötöistä tulee mittauskalustolla mitatut tulokset -oikosulkuvirran, eristys- ja suojamaajatkuvuuden mittauksista sekä vikavirta mikäli sellainen on syötössä.
Kaikki osat ja komponentit hankitaan suomalaisilta isoilta tukkuliikkeiltä, jotta loppuasiakkaan takuuasiat ovat kunnossa myös tulevaisuudessa. Esimerkiksi paneelinvalmistajat lupaavat 10-12 vuoden takuita ja 25v tuottotakuita, joten kannattaa miettiä mistä komponentit on hankittu.
Markkinoilla on tullut erilaisia remonttifirmoja, jotka tarjoavat aurinkojärjestelmiä, kannattaa kuitenkin harkita, että kuka paneelit asentaa. Asennus vaatii ymmärrystä sähkömääräyksistä joka liitoksen ja kaapelin kohdalla. Paneelisarjassa on isot jännitteet, normaalsti 600V ja niiden ilman sähköalan koulutusta on vähintäänkin arveluttavaa, jos ei jopa vaarallista. Tukes on myös varoitellut erilaisista toimijoista.
Meillä asennuksessa on aina sähköalan ammattilainen mukana tekemässä työtä vaikka nostoapuna olisi maalikkoja.
Teemme paneelisijoittelusta suunnitelman, jotta käytettävä pinta-ala hyödynnetään mahdollisimman hyvin hyödyksi.
Aurinkosähköjärjestelmän verkkoon liittäminen edellyttää aina oikeutta sähkötöihin. Tavallisesti tällaisen, esimerkiksi kesäasuntoon tai omakotitaloon asennettavan, kuten luonnollisesti näitä laajemmankin järjestelmän asennus, on kokonaisuudessaan oikeutta edellyttävää sähkötyötä. Kyseessä on monijohtiminen asennus- ja johtojärjestelmä, jonka asentaminen on normaalia sähköasennusoikeudella S2 tehtävää asennustyötä.
Mikäli aurinkosähköjärjestelmän tasasähköosan kokonaisjännite ei ylitä 120 V, ei sen asennus sähköturvallisuuslain mukaan edellytä oikeutta sähkötöihin. Käytännössä em. jänniterajan alittavat järjestelmät ovat pieniä yhden tai korkeintaan muutaman aurinkopaneelin kokoisia.
Aurinkosähköjärjestelmälle, aivan kuten muillekin sähköasennuksille on järjestelmän asentajan tehtävä sähköturvallisuuslain vaatima käyttöönottotarkastus. Tarkastuspöytäkirja on luovutettava asennuksen haltijalle. Käyttöönottotarkastuspöytäkirja on urakoitsijan kirjallinen vakuutus siitä, että järjestelmä ei aiheuta sen käyttäjille vaaraa ja on määräysten mukaisesti oikein asennettu.
Aurinkosähköjärjestelmiä asentavan toimijan oikeuden tehdä sähkötöitä voi tarkistaa Tukesin toiminnanharjoittajarekisteristä: https://rekisterit.tukes.fi/toiminnanharjoittajatLinkki toiselle sivustolle, Avautuu uudessa välilehdessä
Myös pienempien itsenäisesti toimivien alle 120 V:n aurinkosähköjärjestelmien turvallisuuteen ja oikeaan asennustapaan on syytä kiinnittää huomiota. Kuluttajan kannalta varminta on hankkia valmis pakettiratkaisu, jossa järjestelmän valmistaja on valinnut turvalliset ja yhteensopivat komponentit.